Create an Account
17.09.2023
Posted by :

В основата на нашите миксове са даровете на природата. Затова днес ще разгледаме предимствата на сушените сини сливи, които са основен герой в нашия микс Plum Vitality!

Сините сливи са богати на витамини А, С, К. В тях се съдържа набор от ценни минерали, като калций, цинк, магнезий, калий. Благодарение на процеса на сушенето, съдържанието на фибри се покачва. Сините сливи са и прекрасен източник на антиоксиданти, които намаляват възпалението в клетките, борят се със свободните радикали и понижават риска от рак. В сините сливи се съдържат антоцианини, които са специфичен вид антиоксиданти, придаващи цвета на сливите и техния приятен вкус.

Прекрасни за закуска

Въпреки сравнително високата си калоричност, синята слива е част от редица диети, заради доказаното й свойство да спомага за пoнижaвaнe нa тeглoтo. Сливата пpoчиcтвa чepвaтa и нopмaлизиpa xpaнocмилaнeтo, а cливaтa в cyшeн вид пpитъпявa глaдa на мига.. 

Тя е чудесна както за сутрешна закуска, така и за междинните хранения. Бързо ще усетите как като хапнете 4-5 cyшeни сливи пpeз дeня ще заситите мигновено жаждата си за захар.

Идеален заместил на поривите за сладко

Сушените сливи са вкусни и полезно сладки. Чудесни са като заместител на захарта, но еднакво сполучливо можете да ги добавяте и към солени ястия като салати, смутита, дори печива. 

Сушените сини сливи облекчават запека

Нередовното хранене и лошият хранителен режим са честа причина за запек. Изключително богатото наличие на фибри в сините сливи ускорява метаболизма и движенията на червата. Това прави изхождането по-лесно. 

Богати на фибри

Фибрите на сушените сливи подобряват толерантността на клетките към инсулина, като така регулират кръвната захар. Освен това оставят дълготрайно усещане за ситост. Фибрите подхранват и чревните бактерии, което е допълнителен бонус към ползите от тях. 

Наслади се на нашия микс Plum Vitality Superfood Mix7

Plum Vitality съдържа сушена синя слива, конопени семена, чиа семена, хуск фибри (индийски живовляк/псилиум), сушен кокос, сурови орехи, корен от мака.

Подсладен е с екстракт от стевиа.

Размер на единична порция: 20г

Брой порции в пакет 200г: 10 бр

Готовност за консумация: 5 мин., без термична обработка

Период на ситост: 4-5 часа на човек до 70кг

Back to Top