Create an Account
01.09.2022
Posted by :

Нека разкажем какво е Псилиум хуск

Псилиум хуск (Psyllium Husk) представлява 100% натурални растителни фибри, които се добиват единствено от чистите бели обвивки от семената на индийския бял живовляк (Plantago Isphagula), който расте естествено в Индия, Бангладеш и Пакистан.

Фибрите са жизненоважни за нормалното функциониране на организма, а редовният им прием осигурява оптимална работа на стомашно-чревния тракт, подобрява метаболизма, поддържа ниски нива на холестерола и кръвната захар, служат за детоксикация на организма. Тъй като Псилиум хуск е хигроскопичен, смесен с вода абсорбира течността и увеличава обема си до 10 пъти.

Индийският живовляк създава чувство на ситост и действа благоприятно на храносмилателната система. В чистата му форма хускът не е особено вкусен за консумация, но се използва от векове в древната индийска медицина Аюрведа за цялостно поддържане на добро здраве и благополучие на организма, което е доказано от съвременната наука и днес.

Какви са полезните му свойства?

 • Люспите от семената на бял живовляк са едни от най-добрите естествени източници на растителни неусвояеми  фибри, които имат свойството да регулират функциите на стомаха и да стимулират чревната перисталтика.
 • Хускът действа слабително при запек – приети в стомаха, люспите абсорбират вода, вследствие на това набъбват (увеличават значително своя обем) и стимулират дефекацията.
 •  Фибрите от хуск представляват естествен детокс, с помощта на който се премахват натрупаните налепи по червата в организма.
 • Люспите имат ниска хранителна стойност, но чрез набъбването си намаляват чувството за глад. Влияят положително върху холестерола, като спомагат за елиминирането му от организма. Също така подобряват контрола върху кръвната захар.
 • Това, че са неусвояеми, означава, че имат ниска хранителна стойност за организма, а това допринася за поддържането на здравословно тегло, което е проблем за много хора.
 • Psyllium е пребиотик – хранителните вещества на полезните за храносмилателния тракт бактерии наречени пробиотици. Фибрите подхранват, поддържат и стимулират растежа на пробиотиците, а достатъчното им дневно количество може да доведе до ползи за здравето на микрофлората и имунитета.

Защо избрахме да добавим хуск към нашите миксове?

Поради всички тези ползи и качества на хуска ние решихме да го включим във всеки един микс от нашата серия Superfood Mix 7.

псилиум хуск в серията Superfood Mix 7

Продуктите представляват микс от сушени плодове, ядки, семена и суперхрани, чрез които може да приемате Псилиум Хуск в комбинация с останалите съставки от микса бързо, лесно и вкусно, като ги приготвяте  всеки ден като смути или разбъркани в кисело мляко и сезонен плод.

Псилиумът е известен като един от най-ефективните източници на растителни фибри за поддържане на храносмилателната система. Всички знаем, че трябва да ги приемаме, но тези, които си набавяме от плодовете и зеленчуците, не са ни достатъчни. Затова нутриционистите и диетолозите ни препоръчват да си набавим допълнително фибри, а най-добрият естествен източник е Псилиум хуск. Ето затова приемайки нашите миксове, вие ще набавите тези липси и организмът ви ще се почувства облекчен, ще усетите лекота и комфорт.

Ефектът от Псилиум хуск в комбинация с останалите супер храни в нашите миксове ще се засили при ежедневно консумиране. И без прекъсване за по-дълъг период от време и разбира се, след ограничаване на вредните хранителни навици. Това е така, тъй като той е хранителна добавка и действието му се увеличава с натрупване. А не е лекарство, което да изпиете и след 10 мин временно да облекчи дискомфорта ви.

Как да приемаме хуск?

 • Разбъркайте добре 2 ч.л. Псилиум хуск в 200 мл течност (вода, фреш, ядково мляко или смути) и го изпийте веднага;
 • Супер закуска – разбъркайте 2 с.л от миксовете Superfood Mix 7 в  300г кисело мляко и добавете нарязан на кубчета сезонен плод и се насладете на вашата закуска;
 • Супер смути – 2 с.л Superfood Mix 7, 1 банан, 200 м.л ядково мляко. Сложете съставките в блендер, разбийте до получаване на хомогенна смес и изпийте с наслада.
 • При нормално функциониране на отделителната система – 1 път дневно
 • При затруднено действие на отделителната система – 2 пъти дневно

Важно! С приемът на Псилиум фибрите  или миксовете Superfood Mix 7 се препоръчва консумирането на повече течности!

Back to Top