Create an Account
21.07.2022
Posted by :

Подуването често е резултат от коремни газове. За съжаление при много хора подуване на корема се е превърнало в хроничен проблем.

Ето няколко идеи как да се отървем от подуването

Ограничете приема на тестените изделия и сухите храни

Те са сред основните причини за нередовно ходене до тоалетна. За да се радвате на лекота и верен стомах, включете в менюто си круши, сливи, овесени ядки, повече супи, червено цвекло, ленено семе.

Направете си списък на храните, които приемате при подуване на корема

Един от най-честите виновници на подуване на корема са непоносимостите. Направете си дневник и отбелязвайте кои храни как ви се отразяват.  Много често причина за подуване са непоносимости към лактоза, глутен.

Не прекалявайте с фибрите

Да! Колкото и често да срещаме съвети да ядем повече фибри, всъщност яденето на твърде много фибри, особено ако наскоро сте ги добавили към диетата си, може да причини подуване на корема. Някои примери за храни с високо съдържание на фибри:

  • продукти от пълнозърнеста пшеница
  • боб, леща, грах
  • броколи
  • брюкселско зеле
  • ябълки

Започнете бавно и постепенно с увеличаване на количеството приети фибри.

Понижени нива на храносмилателни ензими

Тук може да са на помощ хранителните добавки с ензими.
Преди това обаче опитайте с натурални продукти като ананаса (богат на храносмилателни ензими)

Консумиране на изкуствени подсладители и захарни алкохоли

Много често вредни вещества като сукралоза, аспартам, захарин, захарни алкохоли като малтитол, ксилитол, сорбитол, са основни виновници за подуването. Ограничете приема на продукти, съдържащи изкуствени подсладители.

Забравете за бързото хранене

Дъвкайте храната си добре, 25-30 пъти всяка хапка. Хранете се бавно, насладете се на всяка хапка. Това ще ви помогне при проблеми като подуване на корема.

Не забравяйте да закусвате

Bottom of Form

Редовното хранене и стриктният режим са сигурният път към елиминиране на подуването. Миксовете на Smart Superfood са идеалният комплект от фибри и полезни вещества. Те са без глутен и за приготвянето им не е необходима термична обработка.

Разгледайте многобройните им вкусове тук.

Back to Top